TG Studio | Mid-Levels, Hong Kong

Mid-Levels, Hong Kong

TG-Studio was asked to renovate this unique penthouse apartment in central Hong Kong. The apartment is on one floor and located in the Mid Levels with views over the Peak, Hong Kong bay and central Hong Kong.

The client, a Hong Kong based business couple with 2 small children, purchased the 3,500 square foot apartment with the aim to completely refurbish and renovate the unit.

The brief was to create a large entertaining space linking to a dining room, a children play and study area with bathroom, loads of storage, kitchen and staff accommodation and a separate private area for 2 bedrooms, 2 bathrooms and walk in wardrobes. Our clients asked for a luxurious, London inspired, timeless international design.

The thumb print locked entrance door opens directly onto the hallway that is open plan connected to the living room and dining area making the unit feel incredibly spacious from the onset. The Oak chiffron flooring was manufactured in London by Parquet Flooring and is finished in natural oil. The oak is used again in recessed shelving and door frames throughout the apartment. The feature wall opposite the entrance is constructed out of timber sections and painted in a dove blue, integrated is a storage room (behind the vase) and a hidden door that leads to the bedrooms providing a noise and privacy barrier.

The formal living room is 2 steps below the rest of the apartment proving very good ceiling height. The walls papered in a Stereo Interiors wall paper, the feature being the TV full height joinery opposite the sofa and finished in a matt bronze real metal application. Flamed black granite is used to create a plinth holding a fireplace. The Rug Company feature rug Ember by Rodarte complements the Leornard sofa from Minotti and bespoke coffee table created by Chai Ming Studios in the USA. The ceiling recess follows the shape of the facade grounding the large room and also hiding LED lighting and air conditioning grilles. Lighting is from Deltalight and wall lights are Prescion from Kelly Wearstler.

Behind the sofa is space for a desk, the deep window sill shows a handle on a white leather door imbedded into the arrabascato window sill, it leads to surprisingly deep and usefull storage cupboards opposite is a hidden door giving access to a balcony. Wood decking and a vertical plant wall transform this small space into a relaxing calm oasis.

The kitchen is located off the dining room. It also is connected via a service lift and staircase and the staff accommodation. The design is functional and finishes selected to be calm and light. In the middle of the room is an island to be worked on from three sides. The space on the sides of the deep window is used to create additional storage by placing narrow shelving units within. Light grey veined flooring harmonises with the warmth of the oak doors.

Off the hallway and part of the entertaining part of the apartment is the children’s play/study room. The main feature in this room is the bespoke joinery in matt lacquer and oak. It consists of a desk that folds out allowing the two children to do homework and study. A low sofa from Roche Bobois can be easily removed and offers low seating for the children. The joinery holds books and an AV system.

The ensuite bathroom is carved out of probably the smallest footprint we have ever fitted a bathroom. It serves as guest WC too. We have used the timeless Arrabascato mixed with Oak joinery and a classical glass mosaic. The mosaic is also used in the triangular shaped shower space.

The master bedroom suite is reached along the private corridor and through a metal and gold mirror sliding door. The bedroom has access to an en suite and a dressing area. Behind the bed is a feature wall made out of solid oak panels. The panels are cut into a three dimensional pattern. The hanging lights are from Holly Hunt, the side table are from Chi Wing Lo. The window sill has received a leather clad joinery unit creating storage and a hidden desk.

The rug is the Eldrigde Rug from Amy Somerville by Luke Irwin in pure silk, opposite the bed is a joinery unit offering more storage for the AV equipment and carving out a bespoke designed dressing table. The doors are made our of solid oak with a leather inset. The leather has a shagreen imprint.

The pull out desk is for writing opposite the window, the make up desk cleverly has a hairdryer built in, space for make up in a draw. The mirror is lit on the sides and opens to offer more storage to chains and other jewellery. The Babo stool from Amy Somerville can be used in both locations and is covered in Elitis Pasha fabric.

The dining area is located off the hallway and opposite the living area. The access to the kitchen can be seen in the rear right.
The ceiling has a recessed area shaped to follow the curve of the building / room. In the bay window is a bespoke designed banquet.
The Concorde Dining table is from Poliform and the chairs are the Casino from Amy Somerville. The wallpaper has a wonderful repeat from Pierre Frey.

The banquet behind the dining area is designed to allow the owner to sit back with 2 to 4 friends and enjoy some whiskey after or before dinner. The curved poufs fit snug into the bespoke made banquette and are covered in a beautiful upholstery fabric from Chase Erwin. The centre is a whiskey bar. The wall lights are Ombra by Gotham.

The chandelier is the Luna Grande from Donghia. The art pieces on the wall are by Damien Hirst. Side table is from Julien Chichester. The glass sculpture is from Vessel Gallery. The leather pulls on the cabinet are bespoke pieces from House of Eroju.

The master bathroom houses a beautiful Hinoki wood Furo bathtub. We used the same wood on the wall hung storage cupboard and shelf below the basin. The side doors are designed to tilt allowing a side view of your face. The taps are a rare version from Boffi called wings. The stone used for the walls is a beige veined marble, from Italy, the client’s brief was to find a stone that he had not seen before. We mixed it with a local grey stone, to quietly support the colour and feel.

The space in the master dressing room flows directly from the master bedroom and is flooded by light. The window sill is wrapped in leather from Alma and works as a surface to displace jewellery and other accessories, but also contains hidden storage units.
The handles for the wardrobes are the Quadrale from Serie Rare in cast bronze.

Storage is very important to our client. We thought of creating really practical space with the warmth and luxurious feel of the timber veneer that covers every surface.